tutup itu COMEL! kamu comel tak?

Sunday, January 23, 2011

sueannajoe:

Menutup aurat secara sempurna. It’s  not easy. It’s a process. But for the love of Islam and Allah, let us  improve ourselves both spiritually and physically. For those who are  wearing the hijab, let’s do it right!
Apa  kata kita mulakan dengan melabuhkan hijab, shawl, pashmina, scarf,  tudung kita biar menutup dada. Hopefully I can commit to this. Sebab aku  pon selalu je selempang tudung. It’s not nicelah. Dada tu sebenarnya  lebih menggiurkan dari rambut.
So do join this campaign! Spread  it in your own blog, tumblr, etc. Kalau korang nak print buat fliers pon  boleh gambar ni aku bagi kebenaran. Sangatlah dialu-alukan.
Oh by the way, WIR stands for Wear It Right. Hehe. So come on girls, let’s do this. Covering the chest is the best! {ANNA}
sueannajoe:
Menutup aurat secara sempurna. It’s not easy. It’s a process. But for the love of Islam and Allah, let us improve ourselves both spiritually and physically. For those who are wearing the hijab, let’s do it right!
Apa kata kita mulakan dengan melabuhkan hijab, shawl, pashmina, scarf, tudung kita biar menutup dada. Hopefully I can commit to this. Sebab aku pon selalu je selempang tudung. It’s not nicelah. Dada tu sebenarnya lebih menggiurkan dari rambut.
So do join this campaign! Spread it in your own blog, tumblr, etc. Kalau korang nak print buat fliers pon boleh gambar ni aku bagi kebenaran. Sangatlah dialu-alukan.
Oh by the way, WIR stands for Wear It Right. Hehe. So come on girls, let’s do this. Covering the chest is the best! {ANNA}
 anis says:

aku bw then jumpe lah benda ni.ini sangat menarik!
sangat!



kadang2 aku pun amek mudah benda ni but ini xptot di amek mudah kan!
cover it. aku baca blog KUBA ini, dia cakap jantan lagi suka lau popuan cover BUAH DADA compare to rambut.aku tak paham apa jantan pikir tapi bila dibagitahu sedemikian rupa.baik cover lah!

"Lisa tak boleh macam ni. Saya tahu Lisa masih rimas pakai tudung, tapi sekurang-kurangnya pakaian lain tu jaga. Baju jangan ketat. Leher baju jangan besar-besar dedah dada. Tudung ni selain tutup rambut, ia juga untuk dilabuhkan tutup keseluruhan bentuk dada. Kalaulah diberi pilihan tudung dada ke tudung rambut, demi Allah, abang suruh Lisa tudung dada. Rambut abang boleh serap, tapi bentuk payu dara perempuan sumpah buat abang merana. Lepas tu baju tu pula, pakai yang labuh-labuh kasi labuh lepas ke peha. Janganlah tayang bontot. Dahlah bontot kat belakang, entah berapa ramai lelaki duk usha bontot awak kat belakang awak pun tak tahu. Serius abang cakap bentuk bontot adalah kegilaan lelaki. Jadi, jangan seksa batin kami, labuhkan baju. Baju labuh-labuh yang moden dan cantik kan banyak."
 

tak reti nak bobel panjang2 hehe.kalau adam berminat nak baca blog IKWAH ni, mantap juga

perempuan cantik di sana (termasuk aku eheh),tutup apa yg perlu ditutup. yang tutup itu indah jika kamu mengetahui:)


::perut aku dah berhenti memulas!oh yeah!

3 kuman:):

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ at: January 23, 2011 at 6:22 PM said...

wah!!~~ menarik...tq for da info!!

sAyOobAeQ at: January 23, 2011 at 8:30 PM said...

welcome:) smoga bermanfaat ye

iqbalsyarie at: April 11, 2011 at 12:09 AM said...

er... saya nak komen tajuk saja. Saya tak kata perempuan yang menutup aurat dengan sempurna itu comel, tapi saya akan katakan bahawa mereka itu indah. Dan semakin indah, dengan peri akhlak yang mulia :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...