how you expressed your love?

Wednesday, December 29, 2010

How you express your love?

“morning sayang!”
Sweet,suka sangat.tiap2 pagi mesti ada mesej dari dia.kadang2 tak reply pun.saje je tunjuk tak layan tapi hati aku tuhan je tahu.berbunga2 kot hehe.biasa la kan,bukan semua orang buat macam tu kat kita.tambah2 lagi panggil sayang,tambah2 lagi lelaki,tambah2 lagi hensem,tambah2 lagi aku sayang,cinta,kasih sama dia!

Hehe

Tiap2 pagi dia hantar mesej,time tu ala2 kol 6.aku assume dia hantar mesej lepas solat subuh.hehe sweet apa hehehe.kadang2 time dia mesej,aku masih dalam selimut lagi sebab tu tak reply haha

Malam2 dalam pukul 11 dia mesej lagi

“hey baby!”
Okay again..melting!haha i’m a girl okay. Mesej macam tu,cair la jgk.tambah2 kami masih fresh.baru je declair.semua masih nampak manis.semua sweet.

Call bukan hari2 tapi kadang2 je.kalau ikutkan hati aku,aku memang nak  bercakap dengan dia hari2.tapi, jual mahal

“awak tak yah call saya weekdays,kita borak time cuti je okay”

Hari2 aku rasa bermakna.hari2 rasa bersemangat je nak hidup.sometimes I cannot deny, aku hidup sebab dia

Aku harap cinta pertama ini menjadi cinta terakhir aku.aku harap dia akan menjadi peneman hidup aku.menjadi cinta aku untuk selama2nya.
Aku harap kemanisan ini tidak akan berakhir

Hari tu,aku keluar dengan dia.anniversary first kitorang..hehe
Dia ada beli kek,comel sangat kek tu.macam tak sanggup je nak makan.tapi mestilah makan kan hehe.aku beli baju untuk dia.color pink haha.actually that color xsuit sangat ngan dia.

Time makan tu, aku nak je dia suap aku.saje nak menggatal hehe.tapi dia xcakap pape.takkan la aku nak terhegeh2 kan.macam pelik pulak haha.

Lepas makan,kitorang jalan2 kejap,round2 mall tu.time jalan2 tu,tiba2 je dia pegang tangan aku

Erk erk erk

Apa ni?shit?
Entah!tapi aku tak buat apa2.malah rasa suka dalam hati.tangan dia dan tangan aku sekarang bersama.aku suka!aku happy!

Macam dunia ni ada kami je.macam nak peluk je dia.macam best sangat!hehe

Bila habis dah jalan2,jam pun dah hamper pukul3.kami pergi solat dan lepas tu dia hantar aku balik hostel.time nak keluar dari kereta tu,rasa sedih sangat.taknak  berpisah!tapi I have toL

Aku happy sangat dapat keluar dgn dia.sangat2.tapi

Tapi,adakah benda ini halal?you shit!of course tak!

Aku teringat ustaz pernah cakap,berzina ada byk cabang.


  • Zina hati
  • Zina tangan
  • Zina mata
  •  Zina telinga
  • zina paling besar adalah zina kemaluan


Dan macam2 lagi.setiap anggota kita ada potensi untuk berzina.iman kita yg dapat control setiap anggota kita dari melakukan zina
Oh!
Aku telah berzina?
Aku mula merasa bersalah,berdosa.aku tak keruan.aku cintakan dia,tapi haruskah aku melakukan dosa kerana mencintai dia?
Satu persatu zina aku perincikan dgn diri aku.


Hati?yes.i did it.setiap saat, aku tak pernah berhenti mengingati dia.aku tak pernah miss walau sesaat untuk merindui dia.aku sering bayangkan diri aku bersama dgnnya.sering,selalu,sepanjang waktu

Tangan?aku baru je buat.dan aku suka,happy time aku berpegang tangan dgn dia

Telinga?aku suka bila dia ucapkan sayang padaku.aku suka mendengar suara dia menyanyi mencintaiku

Mata?aku suka tengok dia.cara dia senyum,makan,tersengguk dalam kelas,semua aku suka tengok.

Kemaluan?tidak!

Tapi semua ni tidak berlaku semasa mula2 aku terima dia.time first2 kami couple,aku cuma mesej2 je.aku risau diri aku dan diri dia tak dapat menahan diri lagi.aku takut dgn cinta yg akan membunuh aku.


Malam itu,aku menatap lama di sejadah hijauku. Terasa jauh sudah aku meninggalkan Kekasih tiada penghujungku.lama aku bersujud,lama aku menatap diriku melalui sujudku
Teringat aku saat dia ciumku di dalam kereta.teringat aku tika dia menggenggam tangan aku.semua ter flashback.semua berlegar2 dalam fikiran aku


Zup!terbayang2 aku hadis Rasulullah:
“daripada engkau bersentuhan tangan dengan seseorang yg haram bagimu,adalah lebih baik kau menyentuhi babi”


Terasa dada makin sebak,terasa hati makin bercelaru,terasa mata ku berkaca2.
Apa telah aku lakukan?yg manakah lebih penting?syurga Allah atau dia?
Yg mana harus aku utamakan.aku begitu menyintai dia.sangat2.aku tak rela berpisah dgn dia.sungguh tuhan,aku belum pernah merasai cinta ini,dan aku tak ingin melepaskan cinta ini.
Aku buntu.benar2 buntu.aku menatap lagi ke sejadah hijau itu.kali ini diiringi dgn esakan tak berlagu.aku buntu.terasa pekat malam itu,terasa malam itu sgt panjang.
Inginku bangkit dari sejadah itu,ingin!tapi aku tak berdaya.selagi rasa bersalah ini belum terhapus,aku tak mampu untuk bangkit dari sejadah ini.
Bagaimana harus ku redakan hati ini?
Bagaimana untuk aku tebus rasa bersalah  ini?
Lama..lama aku berfikir.

Lantas,aku tekad!cinta ini harus kubuang.sayang ini harus ku pendam.walaupun aku telah sedikit terlanjur namun mahkota ku masih tersimpan rapi untuk suamiku.dan aku berharap sangat berharap dia adalah suamiku.

Menyesal dgn keterlanjuran ini.menyesal membiarkan diriku disentuh oleh seseorang yg masih tidak halal bagiku.sedangkan sudah lama aku menjaga diriku agar terpelihara tapi akhirnya aku gagal

Namun aku tidak akan biarkan kegagalan terus menerus hingga aku kahwin.aku tidak ingin perkahwinan yg dibina dgn tiang2 maksiat.

Teringat lagi aku pada kata2 seorang murabbiku
“Cinta ini banyak sekali.kalau kita tak jaga diri kita,kita akan terjerumus dalam cinta yg paling hina..cinta syaitan.bagaimana cinta syaitan ini?kamu merasa cinta itu manis ketika kamu bercinta dgn orang yg haram bagimu.ketika kamu bercinta dgnnya,kamu merasakan dosa itu ringan,ketika kamu bercinta dgnnya,kamu ingin bersama dgnnya tanpa memikirkan batas antara kamu.ketika kamu bercinta dgnnya,kamu merasa berat untuk meninggalkan dunia dan kamu terasa dunia itu adalah indah dari akhirat.dan ketika kamu bercinta dgnnya,kamu jauh dan tidak lagi mengenal Kekasimu yg sebenar.itulah cinta syaitan.”

Tidak dapat lagi aku menahan sebak.aku ingin keluar dari cinta bekepalakan syaitan ini.aku ingin menjaga zuriat keturunan ku.aku tidak ingin anak2ku lahir berkepalakan syaitan.maafkan ku Ya Allah.

Malam itu harus ku akhiri semua sandiwara syaitan ini.biarlah hatiku menangis buat seketika,biarlah mata ku kekeringan airmata.biarlah aku dibenci oleh dia.biarlah.biarlah.

Aku ingin berubah.

Ku capai satu tekad,aku bangun dari sejadah hijauku.aku lihat handphone ku,ada gambar aku dan dia terpampang,aku lihat ada tergantung nama aku dan dia di handphone ku.sekali lagi aku terduduk.terasa berat tapi aku tetap bangun.bangun.bangun untuk syurgaMu,bangun untuk cintaMu.

Bangun.bangun.bangun.

Aku capai iphone itu,berlari2 tangan aku menutur kata

“salam.we need to break up for Allah.”

“I love you.”

“ini bukan caranya.awak tahu,saya pun tahu.cinta kita tak mampu untuk merubah hukum zina itu haram.cinta kita tak mampu untuk menghalalkan couple itu haram.”

“okay”

“ada jodoh,cinta kita bersatu

“i love you.kenapa jadi macam ni?baru je rasa bahagia,awak dah bagi racun.kenapa?”

Aku tak reply.sebak.sedih.menangis.

Biarlah.biarlah.biarlah.

Biar aku bercinta dgn Allah.biar aku rawat hatiku dgn cinta Allah

Sekarang,peristiwa di atas,sudah lama menjadi sejarah.aku kini bahagia.bahagia walaupun kebahagiaan itu tidak dapat dilihat oleh manusia lain.aku bahagia bercinta dgn Dia.bahagia.manis.indah.

Bahagia bila aku berkhalwat dgnNya di dinihari.
Bahagia bila aku menutur kata2 cinta padaNya.
Bahagia bila aku mengadu masalah aku padanya.
Bahagia bila aku membaca surat2 cinta dan ayat pujuk dariNya.
Bahagia.bahagia.bahagia

Aku percaya dgn cintaku ini



--------------------------------------------------------------------------------------------------

Common ways people expressed their love are through:
-words
I love you sayang
Saya sayang awak sorang

-actions
Hugs
Holding hands
Kissing

Biasanya dua cara ni memang wajib untuk orang bercinta kan

Kenapa aku cakap pasal benda ni actually to highlight why couple is haram.
Jadi bercinta lah dgn siapa yg halal bagimu

Ibumu,
Ayahmu
Sahabat halalmu
Saudara2mu

Dan cinta teragung pastinya Allah dan Rasulullah.


couple is prohibited for many reasons baby:)

p/s:cerita rekaan semata2
     hadis rasulullah itu aku ingat maksud je.lebih kurang macam tu la maksudnye.hadis riwayat sape not sure

kita dengan kekasih

Tuesday, December 14, 2010
salam all:)

hari ni hari selasa: izinkan aku bertanya,siapakah kekasih anda?

bagi sesiapa yg ada kekasih,wajib dah nama+wajah si dia bermain2 di fikiran kan?hehe aku paham!
kekasih,nak hidup ngan dia sampai syurga.takmau berjauhan.takmau dia rapat ngan orang lain,takmau dia jauh dan sebagainya lah

but here,as a muslim,our true+real+hakiki kekasih is Rasulullah.

may Allah forgive us for not treating Baginda sbg kekasih kita.kenapa aku cakap macam tu?

cuba teliti apa Habib Ali cakap:

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

baginda walaupun telah meninggal dunia,tapi baginda masih hidup
apakah habuanmu dari kehidupannya?

zat baginda adalah hidup,kehidupanmu bersamanya
kalau lah kamu memohon kehidupan ikatanmu bersama Allah
manakah dari kehidupan rasulullah dalam diri mu?

jikalau nabi itu hidup dalam dirimu: dgn mencintai dirinya
jikalau nabi itu hidup dalam dirimu: dgn mambiasakan sunnah2 dan adabnya
jikalau nabi itu hidup dalam dirimu: dgn merindukannya dengan berakhlak dgn akhlaknya
jikalau nabi itu hidup dalam dirimu: dgn membawakan kegigihannya bersama Allah,dengan membawa kegigihannya dan dia gigih berkhidmat untuk umatnya

nescaya nabi akan hidup dalam dirimu

---------------------------------------------------------------------------------------------------


matamu,hidupkannya dgn kehidupan mata baginda
jgnlah engkau melihat pada yg haram

telingamu hidupkannya dgn kehidupan telinga baginda
jgnlah engkau mendengar pada yg haram

jgnlah engkau tuturkan dgn lidahmu melainkan
ianya menyebabkan engkau bertemu dgn rasulullah

jikalau nabi itu hidup dalam hatimu
nescaya engkau tidak boleh memutuskan silaturrahim
yg baginda laranginya


rasulullah bersabda:
orang yang memutuskan silaturrahim akan dilaknati Allah walaupun dia meninggal di tengah2 kaabah


jikalau nabi itu hidup dalam hatimu
nescaya engkau tidak akan memakan sesuap pun dari makanan yg haram walaupun ianya seluruh dunia ini

jikalau nabi itu hidup dalam hatimu
nescaya engkau tidak mengutamakan sesuatu yg binasa berbanding yg kekal

nescaya engkau tidak mencemarkan hatimu yg hidup dgn rasulullah
dgn maki hamun,membenci walaupun terhadap orang yg memaki hamun dan menyakitimu

jikalau nabi itu hidup dalam hatimu
masa itu tidak akan berlalu melainkan engkau akan memohon rahsia kehidupan dgn mengingati allah

--------------------------------------------------------------------------------------------------

pohonlah perkara sebigini dan hidupkanlah dgnnya rumahtanggamu bersama sunnah rasulullah
hidupkan masjid2mu dgn membaca kalam allah
hidupkanlah jalan2mu dgn adab2 rasulullah
hidupkan pasar2mu dgn adab dan hukum2 rasulullah




sy.ali r.a berkata:
pasar2 orang islam itu seperti tempat solat orang yg bersolat
iaitu hidup dgn zikir,ibadah dan muamalah bersama allah


hidupkan pengertian sebegini nescaya engkau hidup dgn kehidupan yg tidak akan berakhir dan musnah selama2nya
sehingga allah menghimpunkanmu bersama kehidupan sebenarnya dlm alam barzakhmu
kemudian dihari kiamah bersama rasulullah
kemudian di syurga firdaus yg tertinggi


<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


so,apa anda rasa?
setiakah kita pada Kekasih mulia ini?
cintakah kita pada Kekasih agung ini?




sebanyak mana cinta dan setia kita pada manusia,dia takkan dapat membantu kita pada hari pembalasan yg pastinya ada,tapi setia dan cinta kita pada Baginda pasti pasti pasti cukup bermakna di akhirat tika Baginda tersenyum dan menyapa kita.insyaallah.

bersama kita semua perbaiki diri,kukuhkan iman,rajinkan diri mendengar dan mengutip ilmu,moga dgn ini kecintaan kita pada Baginda makin bertambah dan terasa kelazatan kemanisan mencintai Allah dan baginda.

memiliki iman pada zaman jahiliyah moden ini seperti menggenggam bara.
terasa sakit,panas,seksa, tapi bersabarlah.

ingat,Allah itu dekat.


Allah berkata2 dalam al-furqan al-kareem:
dan apabila hamba2ku bertanya padamu muhammad tentang Aku,maka sesungguhnya Aku dekat.Aku kabulkan permohonan orang yg berdoa apabila dia berdoa padaKu.hendaklah mereka memenuhi perintahKu dan beriman padaKu,agar mereka memperoleh kebenaran [albaqarah:186]






harapanku,semoga Allah terus menerus mengalirkan kekuatan iman pada diri kita untuk meninggalkan tahi2 maksiat dan kebatilan serta kuat untuk istiqamah berbuat amal kebaikan pada Allah,Rasulullah,ummat dan diri sendiri:)

insyaAllah...

another tag---

Monday, December 13, 2010

salam all..this tag from ainun jariah.dah berzaman berkurun lamenye di tag tapi baruje nak jawab heheh


Rules:
1.The rules of the game get posted at the beginning.
2. Each player answers the questions about themselves.
3.At the end of the post the player then tags 5 people and posts their
names, then goes to their blogs and leaves a comment, letting them know
they got tagged and to ask them to play and read your blog.

Name : just call me ANIS:)
Sisters : 4
Brothers :1
Shoe size : 5@6
Height : 15+cm
Where do you live : p.j

Favourite drinks : teh tarik
Favourite breakfast: tidur ahah

Have you ever been on a plane :yep
Swam in the ocean : my dream ahah pernah berenang tapi tenggelam heemmm mean?
Fallen asleep in school : siap kene tegur ngn cikgu lagi hua2
Broken someone’s heart : things I cannot avoid:(
Fell off your chair : erk?tak2 hahh

Saved e-mails : carry mark math hehe
What is your room like : c
omel2..ada baju tergantung,rambut bawah katil ahah
What’s right beside you : apa?
What is the last thing you ate : vegets
Ever had chicken pox : aah siap kene lagi
Sore throat : tak hehe
Stitches : mantang mende lah
Broken nose : haha apa itu?

Do you believe in love at first sight : tak
Like picnics : yes
Who was the last person you danced with : yammy
Last made you smile : takkan ada org last
You last yelled at : takde2..budak baik nii
Talk to someone you like : omma
Kissed anyone : kakcik(semalam)

Get sick : sakit jiwa EAP pnye pasal
Talked to an ex : apa kau tanya?tak paham
Miss someone : yammy

Best feeling in the world : solat sambil rasa you will die anis
Do you sleep with stuffed animals: tak kott
Who do you really hate : yammy

Randoms :
Q: Is there a person who is on your mind right now?
A: yammy

Q: Do you have any siblings?
A: yep

Q: Do you smile often?
A: tak

Q: Do you like your hand-writing?
A: mesti la ehe

Q: What were you doing at 7:00pm yesterday?
A: baru sampai umah

Q: I can’t wait till
A: sampai kujumpe kau eheh

Q: When did you cry last?
A: tah

Q: Are you a friendly person?
A: ahah depend 

Q: Do you have any pets?
A: almarhuma tortoises 

Where is the person you have feelings for right now?
-malaysia

Did the last person you held hands with mean anything to you now?
- yep ^,^

Do you sleep with the TV on?
- takda 

What are you doing right now?
- jawab kakah nila haha

Have you ever crawled through a window?
- aah

Can you handle the truth?
- mosttimes

Are you closer to your mother or father?
- omma

Who was the last person you cried in front of?
- yammy

How many people can you say you’ve really loved?
- semua boleh as long as i do love them:)

Do you eat healthy?
-tak.ikot mood.macam mana la aku nanti tua huhu

Do you still have pictures of you & your ex?
- hahaha single sokmo kawe

Have you ever cried because of something someone said to you?
- aah

If you’re having a bad day, who are you most likely to go to?
- atas bumbung,bilik study---place ada byk angin ahah

Are you loud or quiet most of the time?
- xtaw

Are you confident?
- tak huhu

5 things I was doing 10 years ago:
-in love
-failed spm but still alhamdulillah
-cherish frends
-main masak2 dgn apih ahah
-nangis lam kelas eh yeke

5 things on my to-do list today:
-haha takde pun

5 things I would do if I were a billionaire:
-nak jadi hajah
-beribadat ngn duit plop hehe
-melancong hoho 
-beli heli
-beli appoiment ngn semua pelakon korea muda heh

5 of my bad habits: 
-malas
-suka gosip2 huhu
-my bed olweys look like palace huhu
-homesick
-pemarah+cepat melatah

5 places I have lived in :
-mana2 je lah

5 jobs I’ve had
- bla2 malas nak tulis
5 people I tag:

I’d like to tag:


kosong----

Thursday, December 9, 2010
salam all!

alhamdulillah, shawl2 hampir habis ahah tapi tak habis lagi..aku agak busy ngan balik rumah sebab tu tade masa nak jual shawl2 hehe but then,thanks to hana n piyah:) at least terjual jgk shawl2 tu time aku tada

hmm actually dear,aku sedih ni!ahah(xmalu,sedih pun bagitaw org) sebab...sebab tadi hanan call...mintak tolong bukak website iium utk tgk offer letter diorang..bukan hanan je ada,malin dan kawan2 diorang yg aku tak kenal pun pakat mtk tolong..sebab aku kan keje c.c.heheh

i'm happy for helping them

tapi yg tak eppy nye bila hanan cakap

"anis,nanti kita dop jupe dohla..budak nursing dop blajo same ngn aku"


oke!aku dah tahu pun act..tapi bila hanan bilang begitu tiba2 je sayu kot! huhuhu

bila pikir balik..yes!memang geng2 aku tak same kos ngan aku..huhuhu..pasni aku nak kawan ngn sape?sedangkan time kat sini,diorang macam dah segala2nya

ngan rumate aku terutamanya..aku nak dok ngan sape lepas ni?oh mak!


alifah,hana,yana,malin, are bioscience piyah,pijah physicscience and yang paling sadis enun engine..mung memang terpisah ngan kitorang la huhuhul and i know yu have thinking about this, more than me kan

yg same kos ngn aku cuma farah je..dia memang dok jauh pun ahah

hmm

aku usha2 blog budak2 nursing yg pernah jadi classmate aku hua2 sedih ni!diorang dah rapat gila kot..contoh laa kau nak msuk geng diorang..bisakaH???

malas dah mencarut hahah
tak risau sgt pun,gila agak risau weh ,cuma sedih sebab nanti dah jauh ngan piyah,pijah,enun,alifah,hanan,malin,hana,yana

wajar lah aku sedih kan?kawan since maahad lagi kecuali hanan tapi semua pekung di dada dah cerita ahah



aku nak tunjuk gambar2 kitorang,tapi hahha..bia aku tgk sesorang jela

hanan:

they say it takes a minute to find a special person,
an hour to appreciate them,
a day to love them,
but then,
an entire life to forget them

:(



never ever forget yu all...i'allah..harap nanti kita bersatu kembali:)gathering kat langkawi plop deh:D


love yu!


ada sesiapa nak USHA shawl

Tuesday, November 30, 2010
assalamualaikumm w.r.t

di sini aku saya ada nak tunjuk kohorang semua shawl yg saya beli untuk dijual
hehe

fresh lagi,sebab saya masih baru jual shawl2 ni,jadi ada 3jenis je..satu lagi tudung syria


jom skrol:)


shawl manik2 comel
 

 pink,koko,merah,biru


pink jgk


tak reti nak sebut kaler apa,purple


purple,koko muda


oren,kelabu


ala2 kuning,dark blue


kelabu,merah

 ini design,kita kasi murah2 saja..harga student punya,bagi rm13 aja..tapi boleh kurang lagi la kalau muka korang menyejukkan aty aku saya heheh

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

shawl biase


purple,puteh,koko


tgk la sdiri kaler apa:)


coklat,puteh,grey


ini shawl biase2 kita kasi lagi common harga..satu rm8, kalau dua dapat lagi murah..kalau 3?lagi2 murah yuhuu

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

tudung syria (RM 15), shawl kristal (RM15)


tak sempat nak amek gamba 
sape2 yg berminat boleh datang usha kat bilik kami

zc 306A


p/s:limited to all cfs students in pj only:)

 

setiap kali aku dan kau...

Monday, November 29, 2010
Setiap kali mendapat nikmat
jarang kusedari itu pemberian-Mu
terkadang rasa itu kerana
segala usaha dan penat lelahku sahaja

setiap kali ditimpa musibah
kumengeluh risau bertambah gelisah
hingga terlupa pada-Mu Allah
tempat kembali segala masalah

oh Tuhan Yang Maha Penyayang
leraikanlah aku dari keluh kesah
yang membelenggu jiwa dan fikiran
ditambah dengan hasutan syaitan

kurniakanlah kepadaku ketabahan
singkapkanku hikmah segala ketentuan
Moga sinar-Mu berikanku pedoman
Hanya pada-Mu segala ketetapan

oh tuhan yang maha penyayang
leraikanlah aku dari keluh kesah
yang membelenggu jiwa dan fikiran
ditambah dengan hasutan syaitan
durjana yang sentiasa mengarahku
kepada kemurkaanmu
kurniakanlah kepadaku ketabahan
tunjukkan ku hikmah segala ketentuan
Moga sinar-Mu berikanku pedoman
Hanya pada-Mu segala ketetapan
Ya Allah kau redhailah diri ini


seandainya diri ini
mampu meraih cinta keredhaan-Mu
seandainya akulah insan yang terpilih
pimpini hidupku

by devotees:)

5 orang ini,sila lawat blog huduh ini:)

Saturday, November 27, 2010
. nama blog dan why name tuh dipilih?
sayoobaeq..(sayabaik) sebab aku kan baik haha

2. nama URL blog dan mane dtg idea?
http://sayoobaeq.blogspot.com daRI LANGIT hua2

3. method penulisan blog anda?
asalnye nak buat ala2 agama tapi now,i just be myself:)

4. perasaan anda bile tgk blog org lawa dan menarik tapi tgk blog sendiri tk lawa pun *ayat rendah diri
who cares about that? jgn tergugat suka suki jeh heee

5. bile wujudnye blog anda nieyh?
time aku terliur ngn blog org lain.bila?ntah

6. sapekah org 1st yg tahu dan jadi follower anda ?
errr tak ingat haha..ainun kot

7. sila tag 5 org , dan bgtahu mereka :)

mati tu macam mana?

salam to all:)

aku nak share satu video yg mybe ramai dah tgk,ramai dah tahu,untuk sekadar peringatan..enjoy the movie..muhasabah diri:(

takutnye mati..takutnye dok sesorang lam kubur..takutnye

tak guna kan kalau takut tapi perbuatan hari2 kita,macam tak takut mati

byk lagi kita dok pegang perangai tak elok

mungkir janji,sombong,putuskan persaudaraan,riak,kedekut,belagak baik, dan macam2 lagi..aku terasa sgt time mayat tu cakap pasal perangai dia kat dunia huhu

nauzubillah,moga kita semua sempat bertaubat sebelum mati..dan moga2 al-quran yg kita baca hari2 menjadi kawan yg wangi untuk kita ..moga-moga

ini gambaran sahaja,yg betul nya?pasti lagi dahsyat!


"sesungguhnya azabku amatlah berat"


Allah Maha pengampun,tapi ampunan itu di dunia je,kalau dah masuk kubur?

azab Allah sangat perit:(

moga Allah lindungi kita semua:)





tag ni senang compared to yaya's tag hehe:)

Friday, November 26, 2010
hai hawa beng2 hahaha

aku malas tgk muka EAP !!! so,aku jawab lahh tag yg terspesel ni hehehe



1. nama blog dan why name tuh dipilih?
sayoobaeq..(sayabaik) sebab aku kan baik haha

2. nama URL blog dan mane dtg idea?
http://sayoobaeq.blogspot.com daRI LANGIT hua2

3. method penulisan blog anda?
asalnye nak buat ala2 agama tapi now,i just be myself:)

4. perasaan anda bile tgk blog org lawa dan menarik tapi tgk blog sendiri tk lawa pun *ayat rendah diri
who cares about that? jgn tergugat suka suki jeh heee

5. bile wujudnye blog anda nieyh?
time aku terliur ngn blog org lain.bila?ntah

6. sapekah org 1st yg tahu dan jadi follower anda ?
errr tak ingat haha..ainun kot

7. sila tag 5 org , dan bgtahu mereka :)
ermm 
haha

sape ek...

think later
 

perut sudah kenyang ke?

Thursday, November 25, 2010
hati bagaimana?

salam to:

all MUSLIMs,Malaysian and kelantanese hehehe

jom dga ceramah pasal taat!

pada siapa kite harus taat?
hehehe

sini ada sape2 orang P.M najib tak?hehhee
u should listen to this and evaluate your pemimpin:)
tak yah cakap byk,selamat menonton semua:)

i'm still blur:( bebebe



salam all

hehe..it quiet long time i didnt drop anything here..yes!very2 blur and ideas are dead..
i have some story but to telling,blur abut HOW

bongeks

so here, i am very lonely with knowledge,specifically ilmu agama

aku lagi cantik apa ahah

no talaqi,no talk, no kuliyah agama,no usrah oh shit oh my god
tgk,cakap pum main hentam keromo dah huhuhu

lately,aku byk keje kat c.c,so its look like tade mase sgt nak pegi talaqi+talk..for money,aku korbankan majlis ilmu?wawawa so duniawi lah

aku betol2 tade benda nak cakap,hahah

sedikit pesanan kpd kawan2,selagi ada masa,sibukkan lah diri dgn perkara bermanfaat
majlis ilmu,agama terutamanya it maybe look leceh tapi cayelah!kamu akan rasa kosong sgt bila tade ilmu tu

like me right now...

bila dah ada kepentingan commiment lain,benda2 yg penting mcm ni nampak macam kecik..sebab tu lah dok atas sejadah pun sekejap..telinga berkarat dgn lagu2 mengom...mata asyik panas dsb

kalau kite takde agama,semua benda kita buat..tak kire baik ke buruk..

agama sbg pendinding,sbg penunjuk arah..sbg kompas hidup

kalau kau tade agama(bukan maksudnye aties),maka nafsu kau lah kompas hidup kau
huh,aku pernah!and sekarang pun kadang2 masih lagi huhuhu

sebab tu kene pergi majlis ilmu!tade la setan menapak lam hati kau huhuhu

baru2 ni,aku rasa malas gila nak study+nak tgk movie je..bile tgk movie kau paham2 la bukan sejam 2,lagi2 tgk kop Utube,lps satu satu huh!shit

to me...

inside+outside

we need something to support us..bagi aku,agama adalah supporter yg amat penting..yep!orang puun penting gak,kawan2 mak ayah,pakwe, sedara memang petim gak lam hidup ni tapi,they all akan pergi tinggalkan kita tapi AGAMA tidak.

sebab tu lah,aku nak sacrify malam ni,nak gi talk..lau ada hahah
esok,aku nak gi belaja fardu ain
basic things tapi ilmu tak rugi lau belaja kan

hmm,let me stop here take care all..

jaga hati elok2:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...