ASSALAMUALAIKUM..ustazah!

Sunday, January 23, 2011
Assalamualaikum all :)

entry ke-TIGA hari ni aha! tiba2 je rasa macam jari ni gedik sangat nak berpopekz. 

korang,tadi aku baca blog MAYAT, and i watch a short show pasal "If Prophet Muhammad pbuh. were among us." Menarik video tu.tersentuh hati kot!


lagu dia memang BEST walau paham sikit2 je.pastu adalah video tu tunjuk pasal menyebarkan SALAM.



aku terasa gila kot haha!sebab kat U sini,amalan tu biasa orang buat,tapi aku tak pernah buat.kalau nak buat pun,dalam hati je.adoi! aku ni tokang sambut salam je.bila nak bagi salam pula ye?hmm

kalau jawab phone,aku lagi suka say HELLO dari bagi SALAM.sape ajar kau anis?adoi!


kau pikir2 lah,byk mana kau bagi masa dalam sehari.dari kita dok hoi hai woi hoi,lagi baik kita bagi salam.ASSALAMUALAIKUM!



tak rock?skema?
lantak ah.sunnah tetap sunnah beb!

tapi yang tak syiok nye bila ada mamat beyuk ni mempermainkan salam.what the ?!

kalau kau jenis pakai tudung,jubah dan ala2 muslimah sejati,aku confirm kau pernah dapat salam mcm ni dari jantan yg tak dak value,low market dan jantan bersepah!

"Assalamualaikum usatazah"
dgn muka yg memualkan,pastu gelak ramai2 ditambah dgn gelak iblis.

woiy!tu bukan sunnah ah!
kau nak mengkerekan sape?
kau nak mainkan agama ke apa?
kau tak reti hormat orang ke?
kau nak makan penyepak free ke?

okey anis!bertenang!

kalau kita tengok dari tulisan memang nampak mcm nothing is wrong.tapi kalau kau kene,baru kau tahu.rasa macam memualkan gila!

dan yang paling aku heran,apa motif kau bagi salam macam tu?dapat benefit kat kau ke?murah gila kau.

cuba la kau jadi laki yg tak main tegur popuan (even dgn salam),tak main usha popuan,jual mahal ngan popuan.,aku sure kau akan jadi rebutan punya.tambah2 kalau kau smart.kalau tak pun takpe!ada apa sangat lah ngan muka, nanti kau tua, buruk jugak!

tahu tak wahai lelaki,sifat pemalu kau bisa mencairkan hati para gadis!







aku harap pasni tada dah aku jumpa jantan jenis macam ni.memualkan! dahla korang tu sikit,kasi kualiti la bro!

okay2,aku stop sini.sorry la banyak mencarut!

my point here,still, sebarkan SALAM okey!

ASSALAMUALAIKUM:)

P/s:sila baca dengan nada lembut dan lemah gemalai orite!

7 kuman:):

niesz at: January 23, 2011 at 4:59 PM said...

ape slh nye kite gnti kan ngn asslammualaikum dr kite pnggil kasar2 mcm tu kan..kan lebey elok n dpt pahala..

sAyOobAeQ at: January 23, 2011 at 5:06 PM said...

sangat la saya setuju niesz jelita!tapi cakap senang dari buat!huhu

-[miracle]- at: January 23, 2011 at 5:55 PM said...

waalaikumsalam . :)
wee~

alaa, biase lah guy tuhh. diorg pon bukan betol sgt. ignore je =="

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ at: January 23, 2011 at 6:21 PM said...

suka entry ni..!!~~ tu r..selalu kalo angkat phone...hai..hello...lainkali kena amalkan kasi salam...berkat skit..nicee!

sAyOobAeQ at: January 23, 2011 at 6:59 PM said...

-[miracle]- >>>oke!ignore hehe.tapi menyampah tetap menyampah ahak

-weiyda- >>>hehe betol!

jay JIYI at: January 24, 2011 at 3:04 AM said...

ASSALAMUALAIKUM anis!!whoaa..i like like like.hihi.ak pon sero nk sepak jah tau jupo hop jenis bsepah kat tepi jale then "assalamualaikum ustzh!"pah suko ramai2.zaman skoloh laa byk kna anis kei?ak pon brapo kali kna ntah..

sAyOobAeQ at: January 25, 2011 at 11:38 AM said...

tahu xpo!

kalu panggil molep aku bule trimo.hop part sengeh+gelok setan tu xleh!!!haha

mg tahu,kat UIA pun ado kakah gitu.what the?

ish

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...