Jom Melancong!

Friday, May 25, 2012
Assalamualaikum.


Ha, mood mood nak exam ni memang banyak dugaan. Zaman belajar ni orang cakap waktu yang paling indah. Yeke? Zaman suka-suki. Muda-mudi. Zaman yang kurang tanggungjawab. Takde anak, suami kan. Dan juga, waktu paling best nak melancong dengan kawan-kawan. Hooray!


Masa aku mula-mula masuk UIA ni, aku tengok FB seniors, dia orang pergi melancong sana-sini. Ada yang pergi Mesir tuntut ilmu dengan sheikh-sheikh, pergi lawatan Australia, pergi Indonesia dan ada juga yang pergi Umrah dengan members. Wah! Sangat jealous. Dan dalam negeri pun ada juga. Ke Sabah, Sarawak dan macam-macam lagi la.


Tadi kawan batch aku ajak buat lawatan ke Korea. OH MAK! Nak pergi sangat. Mula sekarang kena start kumpul duit dah ni. Berapa ribu entah bujet  kalau nak pergi merentas laut ni =.= (garu kepala)


Tapi, buat masa ini, tempat yang aku subconscious mind aku dah pergi dan teringin bawa my conscious mind aku pergi; SINGAPORE, JAPAN/KOREA, AUSTRALIA, and SABAH. Dan Mekah nak pergi tapi nanti HONEYMOON ;p


Singapura sebab ni oversea yang dekat dan kos dia tak mahal, tak perlu tidur sana pun xpe. Dan kalau nak tidur pun tidur kat masjid je hehe. 



Downtown in Singapore
Universal Studio Singapore

Singapore

Korea sebab aku suka tengok reality TV two days one night, mountains sangat cantik. Cost mahal tapi kalau ada rezeki why not. hehe. Kot kot boleh jumpa Oppa kat sana ke kan haha!


 
Road to Jeju Island Korea
Famous Jeju Island

Jepun sebab cousin aku cakap cantik tempat dia. Sambil tu boleh melawat cousin aku sekali. Kot-kot dia belanja makan kat sana kan hehe

Real Tulip from my Cousin in Japan

Yang ni paling aku nak pergi! Dari CFS lagi. Roomate aku dulu pernah pergi Australia, dapat jumpa animals yang cute! Pastu scenes dia sangat cantik. Datang UIA pulak, Dr Wan Azdie tunjuk gambar dia time belajar kat sana www.abu-aiman.blogpsot.com. Lagi la aku nak pergi! Makbulkan Ya Allah!! 
Opera House Australia

Somewhere in Australia
Wow beautiful Opera!
Pulau Sipadan Sabah pun cantik. Abang ipar aku pernah kerja jaga sempadan dan dia cerita pulau kat Sabah ni sangat lawa. Dan kerana aku dah pandai berenang bolehlah test swimming kat sana. Plus, ada kawan yang tinggal di Sabah so hehe boleh mintak dia jadi tour guide ^^

Pulau Sipadan Sabah

Sebelum menetap di alam Barzakh, minta Allah izinkan pergi. Nak sangat pergi dan inshaallah akan pergi. Makkah dan Madinah. Kalau boleh nak pergi Palestine juga. Jordan. Ha banyak lagi. Kalau pergi Arab Saudi boleh pergi rumah Ayah Ngah. Boleh jenguk sepupu-sepupu kat sana. Dan beribadat disana Subhanallah. Bunch of Pahala. Pahala berlipat ganda jika solat disini. Pergi dengan Ma dan Abah. Nanti. InshaAllah. Doa-doakan :) 



Masjid Haram.


Masjid Nabawi Subhanallah! MashaAllah!

Panjang angan-angan kan hehe. Tapi if my dreams come true, I'll share some kat sini hehe. Selama 4 tahun degree of Nursing ni, harap sangat kalau tak semua pun, dapat tercapai impian I ni. Ada siapa-siapa nak belanja tak? Hehe



Okay, stop dreaming start living ANIS >.<

5 kuman:):

jay JIYI at: May 25, 2012 at 8:42 PM said...

anis, jom!!
tiket pegi sabah bulan 1 tahun depan gi balik dalam seratus je!!!
jom3!

AnisBasirah at: May 26, 2012 at 1:48 PM said...

Jom weh! Ada cuti tak?

Anonymous at: December 5, 2013 at 12:22 PM said...

hai saya pun nak joinn boleh...kalau ada sesiapa cr partner travel sila la private mesej saya dkt moon_6ytz@yahoo.com

t.I.a at: June 11, 2014 at 11:55 AM said...

sesiapa yang berminat mahu pergi melancong percuma.sambil melancong duit masuk...mari join saya.azam 0122757159 atau 0105177443.

t.I.a at: June 11, 2014 at 11:55 AM said...

sesiapa yang berminat mahu pergi melancong percuma.sambil melancong duit masuk...mari join saya.azam 0122757159 atau 0105177443.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...