Dakwah dalam Vlog

Wednesday, April 20, 2011
assalamualaikum all :)

Korang sihat? Aku sihat :)

Kau kenal tak matlutfi90? 
Aku sure ramai gila yang kenal. 
Ramai gila subscribe dia. 
Yang view dia pun ramai. Kalau tengok tak gelak tu pelik pulak.

Kau tak rasa ke nak buat vlog gak? haha!
Kalau sape-sape teringin nak buat vlog, aku memang sokong teramat lah! Tambah-tambah kalau kau TAK melalak, TAK ajar benda bukan-bukan, usahamu sangat dihargai.

Selain dari matlutfi90, aku suka tengok IniAnuarHadi dan AimanAzlan90. Kalau yang jenis cakap-cakap pasal orang lain. Mengata orang tak tentu hala, menjerit sana situ.. 
Even it is funny.. 
Aku kureng sikit.

Aku tak berniat nak kutuk sape-sape, tapi aku rasa sesape yang ingin buat vlog (blog pun sama kot! hehe), pikir dulu sebelum buat. Aku tak rasa lawak-lawak bodoh, melalak dan perasan cantik @ smart yang sesetengah orang buat boleh bagi manfaat pada dia dan orang lain. 

Tambah-tambah kalau beliau ialah perempuan @ wanita. Aku tak tahu apa pendapat korang tapi aku rasa perempuan ni macam berharga dan perlu dijaga. Kalau lelaki buat hal pelik-pelik aku macam boleh la nak terima tapi kalau popuan melalak sana sini buat lawak tak menjadi, maruah tu mcm tercalar. 
Korang tak rasa ke popuan ni lagi cantik kalau dia sopan. 
Argh! Apa laa aku nak cakap ni. haha! Sorry beb. 

Aku bangga dengan diorang semua ni sebab diorang berani dan bertanggunggjawab.
Kan?

Kali ini,
Salam manfaatkan internet untuk Islam semua! :

Ehm. 
Enjoy these videoss!




3 kuman:):

nfdeeda_zubir at: April 20, 2011 at 7:22 PM said...

aku prefer matluthfi ! kelakar habess..yang latest punya best. tajuk dia if i'm not mistaken 'merungut malaysia'. Hari tu jumpa fesbuk dia,tapi dia hide button add as friend. cisss..

Hanis at: April 21, 2011 at 9:26 PM said...

HAHA lawak gile masa Matluthfi tu tiru slang pmain2 bola.haha

The Black Jubah at: April 22, 2011 at 10:01 AM said...

Assalamualaikum bakal jururawat, mcik ni jururawat pencen...terima kasih singgah di blog dan mengomen...Jazakallah...mcik pernah kerja di Arab Saudi..hi hi hi...tapi bukan duit berkarung-karung yang di bawa balik, Allah bagi HIDAYAH di sana Alhamdulillah

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...