HIDUP.KEKAL.

Saturday, March 19, 2011
assalamualaikum all :)

Aku masih di kampung, di pantai timur. Di rumah aku tiada connection Internet, jadi susah la sikit aku nak terus-menerus mengupdate blog ni. Tapi aku ada tulis beberapa article, masih di laptop. 

Sahabat,

Aku teringat sebuah hadis Rasulullah yang mengatakan bahawa penyakit ummat akhir zaman adalah cinta kepada dunia dan takut kepada mati.

Bila disebut penyakit, ia pasti bukan sesuatu yang baik dan perlu dirawat.

Aku salah seorang pesakit. Dan aku tahu aku perlu dirawat.

Menjelajah blog kawan-kawan, membawa aku mengingati kembali pada Allah. Terima kasih sahabat yang aku sayangi kerana Allah. Walau kita cuma di alam maya, namun misi dakwah dan perkataan kamu semua terkesan di hati aku.

Kesimpulannya, walau dimana kita berada, carilah ilmu Allah untuk mendekatkan diri kita padaNya.
Mujahadah dan didik nafsu supaya cinta dunia kian meluntur dalam hati dan mengasuh hati supaya rindu, cinta pada Allah yang akan membuatkan kita menginginkan pertemuan denganNya.

salam cinta akhirat semua! :)

4 kuman:):

niesz at: March 19, 2011 at 4:15 PM said...

sama2 lah kite sentiase muhasabah diri tuk jd yang lebih baik :)

faddy at: March 19, 2011 at 8:00 PM said...

Salam, Anis. ^^
Tadi baru je pergi Kursus Jenazah.

Aku ade terfikir, kita boleh jadi orang yang membalut dan PASTI akan menjadi orang yang dibalut.

Hehe

Muhammad Burn at: March 23, 2011 at 6:35 PM said...

slm ziarah. bersyukur krn jd org yg muhasabah diri. bermakna kita sedar diri dan kesilapan kita. ni nak jemput join kontest kat blog saya, kalau rajin :)

sAyOobAeQ at: April 12, 2011 at 8:30 PM said...

to niesz:

betul. terima kasih :)

to fad:

huhu betul betul. takut bila fikir hakikat tu. tapi ia pasti indah sebab saat itulah kita dapat jumpa Allah. harap-harap Dia sudi :)

to burn:

orait! tengok luh contest apa hehe

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...